Три перші ударні роти з БПЛА українського виробництва готові до бою

В українському війську стали в стрій три перші ударні роти з безпілотними літальними апаратами українського виробництва.

Про це у вівторок, 28 березня, повідомив віцепрем’єр – міністр з питань цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії. Раніше разом з Генштабом анонсували створення перших у світі ударних рот БПЛА. З абсолютно новим підходом до менеджменту, навчання та доктрини застосування дронів. Сьогодні перші три ударні роти БПЛА вже готові до бою”, – написав Федоров у телеграмі.

За його словами, безпілотники виконуватимуть розвідувальні та ударні місії, наводитимуть артилерію, допоможуть воїнам бути максимально ефективними під час міських боїв та зберігатимуть життя. Пікапи знадобляться для рейдів мобільних груп у тил ворога, доставки вантажів та евакуації поранених. “Старлінки” забезпечать безперебійний зв‘язок на полі бою.

Роти ударних БПЛА повністю укомплектували разом із партнерами.

“Передали пікапи​, ударні коптери та “Старлінки”. Усі безпілотники українського виробництва. Обладнання для ударних рот “Армії дронів” придбали приватні донори”, – розповів віцепрем’єр.

Федоров розповів, що в межах проєкту президента Володимира Зеленського UNITED24 “Армія дронів” переросла у велику державну програму підтримки розвитку БПЛА.

“Продовжуємо розвивати Армію дронів разом із Генштабом, Держспецзв‘язку, Міноборони та UNITED24”, – додав урядовець.

Нагадаємо, в січні 2023 року стало відомо, що в Україні формуються перші у світі ударні роти БПЛА.

Читайте також:
Колишній генпрокурор Луценко став командиром взводу ударних БПЛА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна