Колишній генпрокурор Луценко став командиром взводу ударних БПЛА

доповнено

Колишній генпрокурор Юрій Луценко, який служить у батальйоні територіальної оборони ЗСУ, став командиром взводу ударних безпілотних авіакомплексів.

Про це 22 лютого повідомила давня речниця Луценка Лариса Сарган у соцмережі.

“Наказом Головнокомандувача Збройних сил України від 20 лютого 2023 року капітана Луценка Ю. В. призначено командиром взводу ударних безпілотних авіаційних комплексів роти ударних безпілотних авіаційних комплексів військової частини #… ЗСУ”, – написала Сарган у твіттері.

На зауваження, що командирів взводів призначає комбриг, вона відповіла: “Маю копію наказу. Не маю права його оприлюднювати. Підпис Залужного”.

Згодом сам Юрій Луценко показав копію наказу головному редактору “Новинарні” Дмитрові Лиховію. Висновок: це реальний груповий наказ за підписом головнокомандувача, яким офіцерів звільняють з одних посад та призначають на інші (між різними командуваннями). Щодо Луценка – йдеться про переведення з ТрО у відому бригаду сухопутних військ.
Такі накази вищого командування є звичною практикою, їх слід відрізняти від переведень за відношенням.

Нещодавно Луценко повідомив у фейсбуці, що наказом від 6 лютого отримав чергове військове звання – капітан.

Від початку повномасштабного вторгнення, коли політик мобілізувався до Збройних сил України, він виконував завдання в лавах батальйону ТрО в Києві, у Миколаєві, на Херсонському напрямку, а тепер більше трьох місяців служить у районі Бахмута.

Юрій Луценко був генеральним прокурором за часів президента Порошенка (у 2016-2019 роках), народним депутатом, двічі обіймав посаду міністра внутрішніх справ України (2005-2006, 2007-2010).

Читайте також:
“777, але не те”: офіцер ТрО ЗСУ Юрій Луценко показав наслідки обстрілу його позиції російською артилерією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна