Франція подвоїть постачання Україні 155-мм снарядів

Франція збільшить кількість снарядів калібру 155 мм, які постачає в Україну, удвічі – до 2 тисяч на місяць.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню в інтерв’ю Le Figaro.

“Париж поставить наземне обладнання, необхідне для контрнаступу України: ми подвоюємо поставки 155-міліметрових снарядів до 2 тисяч на місяць з кінця березня”, – сказав Лекорню.

Українські військові використовують снаряди калібру 155 мм, зокрема, у французьких самохідних гаубицях CAESAR та в німецьких Pz 2000.

За словами Лекорню, Париж також “дуже скоро” надасть Україні обіцяну систему протиповітряної оборони SAMP/T. Українські військові вже пройшли навчання на ній.

Раніше, в лютому, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що Київ використовує більше боєприпасів калібру 155 мм, ніж Альянс може виробити. Відтоді Європейський Союз вирішив виділити 2 мільярди євро на постачання Україні одного мільйона снарядів для відбиття російської агресії.

Як відомо, в деякі дні Сили оборони України використовують близько 7 тисяч снарядів різних калібрів.

Читайте також:
Мільйон боєприпасів для України: до “снарядної коаліції” приєдналося вже 20 країни ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна