У Києві пропонують назвати вулицю іменем Героя України Валерія Чибінєєва: є петиція

У Києві пропонують присвоїти одній з вулиць міста ім’я офіцера воєнної розвідки України Валерія Чибінєєва.

Про це інформує в понеділок, 27 березня, Головне управління розвідки Міноборони. 

На сайті Київської міської ради з’явилася електронна петиція про перейменування однієї з вулиць у Києві на честь загиблого Героя України, офіцера воєнної розвідки України Валерія Чибінєєва.

“Чибінєєв воював проти російських загарбників з 2014 року. Нищив окупантів у найгарячіших точках фронту, зокрема в Ізвариному, ДАПі та Авдіївці. Пораненим залишався на полі бою та  продовжував командувати підрозділом, аби не здати позицій. Нагороджений Золотою Зіркою Героя України у 2016-му. 34-річний Валерій Чибінєєв, позивний «Каракурт», обороняв Київ у перші дні російського повномасштабного вторгнення та загинув у бою під Гостомелем 3 березня 2022, у день свого народження”, – йдеться в повідомленні. 

Автори петиції пропонують перейменувати на честь Героя України вулицю Чернігівську в Дарницькому районі, оскільки у Києві їх дві: ще одна з тотожною назвою розташована у Дніпровському районі.

Співробітники ГУР МО України закликають киян долучитися до голосування, аби зберегти пам’ять Валерія Чибінєєва. Столиця України мусить знати та шанувати своїх оборонців. 

Для розгляду електронної петиції необхідно зібрати 6000 тисяч голосів. Збір триватиме 60 днів.

Підписати петицію можна тут.

Читайте також:
У бою за Гостомель загинув Герой України Валерій Чибінєєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна