Ані Лорак висловилася щодо війни та влади в Україні – після того, як у Росії почали скасовувати її концерти

Українська співачка Ані Лорак (Кароліна Куєк), яка вже тривалий час живе і працює в Росії, вперше після тривалої паузи випустила заяву щодо свого ставлення до війни РФ проти України. Цей допис в інстаграмі обумовлений скасуванням її концерту в Краснодарі, коли мер міста заявив, що не допустить виступу співачки, яка “зізнається в любові до правлячої в Україні влади”.

За словами колаборантки, все навпаки, і з “владою України” вона порвала після ще Майдану, коли уряд країни нібито зажадав її підтримки.

“Ультиматум уряду моєї власної країни, який притис мене до стіни, став тим переломним моментом, який підштовхнув мене до переїзду до Росії, де я була прийнята і продовжувала зростати як артист, отримуючи визнання по всьому світу. Попри все, Україна завжди в моєму серці”, – написала Лорак у телеграмі 26 березня.

Ставлення до війни Лорак сформулювала вкрай обтічно, визнавши, що мовчала про неї цілий рік: “Я хочу чітко заявити, що не підтримую жодних форм насильства, і загибель людей внаслідок конфліктів розбиває мені серце. Тільки ті, хто знає моє минуле, можуть зрозуміти біль від втрати когось на війні”.

“Я також хочу сказати, що НІКОЛИ не надавала військової допомоги, що бездоказово стверджують деякі ЗМІ та політичні діячі”, – додала проросійська колаборантка.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений АНИ ЛОРАК (@anilorak)

Ані Лорак і війна в Україні

Після 2014 року народна артистка України Ані Лорак переважно живе в Москві та працює у Російській Федерації.

2 березня 2022 року Лорак заявила, що “в Україні триває вбивча та руйнівна війна”, і закликала її зупинити. Співачка не вказала, кому конкретно адресовано її заклик, а також те, що РФ неспровоковано напала на Україну. Надалі 44-річна Лорак мовчала про війну, публікуючи “порожні” пости та розповідаючи, що несе цьому світу любов через музику.

19 жовтня президент України Володимир Зеленський ввів санкції стосовно артистів, які підтримали політику російського лідера Володимира Путіна. У санкційному списку, зокрема, опинилася й Ані Лорак.

Знову про війну Лорак згадала в інстаграмі лише 1 січня 2023 року. На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост українською мовою, в якому розповіла, як зідзвонювалася з братом з України на Новий рік і почула звуки вибухів.

“Минула ніч для мене – роздвоєність почуттів. Мені було боляче спілкуватися з братом в той час як він переховувався в підвалі з пляшкою Jack Daniels під звуки бомб. Страх, гнів і безсилля від усієї цієї ситуації затьмарили момент, який повинен стати святом. Всім серцем сподіваюся, що цей новий рік принесе нам можливість знову об’єднатися за столом з найголовнішим, що у нас може бути – з нашими сім’ями”, – написала тоді Лорак.

25 березня мер Краснодара Євген Наумов заявив про скасування концерту Лорак у місті, запланованого на 27 квітня, зі словами: “Ми не можемо гарантувати, що зрештою ці гроші не передадуть на підтримку тих, хто воює проти наших хлопців”.

Доти на офіційному сайті співачки висіла афіша зі списком міст РФ, де артистка планувала виступити. Наразі ця публікація на сайті Ані Лорак недоступна.

Читайте також:
Ані Лорак таємно виступила в Києві і розплакалася після довгої “політичної” розлуки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна