З фото – в життя: історик Тімоті Снайдер в Україні зустрівся з бійцем, який читав його книжку в окопі

Знаний американський історик Тімоті Снайдер зустрівся з українським військовослужбовцем, який читав його книжку в окопі на вірусному фото.

Про цю зустріч стало відомо в п’ятницю, 24 березня. У мережі з’явилися їхні спільні світлини.

Як відомо, 2 січня 2023 року американський історик, фахівець зі Східної Європи, публіцист Тімоті Снайдер, що з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує Україну, виклав у своєму твіттері зворушливе фото, на якому солдат в окопі читає книжку Снайдера “Дорога до несвободи”. Росія, Європа, Америка”.
Тоді Снайдер підписав фото українською мовою: “Найвища честь для автора — читач”.

Тепер той самий боєць, якого звати Олександр Ширшин, опублікував у своєму фейсбуці спільне фото з автором та його книгою.

“Випадково невипадкова зустріч. Дякую Ukrainian Catholic University та Роману Назаренкові за цю можливість сьогодні! Окреме дякую Юлію Морозову за контакти та онлайн знайомство з відданим другом України. Дякую вам, Тімоті, за вашу роботу та підтримку. Пишаюся, що знайомий з вами”, – написав Ширшин.

Зустріч відбулася в Центрі Шептицького Українського католицького університету у Львові.

Олександр Ширшин і Тімоті Снайдер в УКУ

Як відомо, на сторінках “Дороги до несвободи” професор Єльського університету Тімоті Снайдер описав свої дослідження впливу філософа Івана Ільїна на президента РФ Володимира Путіна та становлення Росії загалом. Автор проаналізував драматичні події в Україні, США, Європі та Росії у період з 2011 по 2016 роки.
Снайдер приділив особливу увагу зовнішній та внутрішній політиці РФ у той період часу та описав процес монополізації корупції за період правління Путіна як президента. Також він писав про Революцію гідності в Україні, протестні акції в Москві та багато інших історичних подій, що вплинули на світову політику того часу.

У лютому стало відомо, що Снайдер зібрав понад $1,2 мільйона на систему протидії ворожим дронам “Ловця шахідів” для ЗСУ.

Читайте також:
Тімоті Снайдер: Як закінчиться московсько-українська війна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна