Прийшла весна – змінюємо гардероб: як обрати футболку ℗

Зима, якої ми всі чекали з такою тривогою, нарешті минула. І хоча погода ще може підкидати неприємні сюрпризи у вигляді тимчасових похолодань чи навіть снігу, дзвінкий пташиний спів за вікном недвозначно сповіщає про те, що на вулиці – весна!

А отже, час ховати в шафу набридлі пуховики й діставати легкі платтячка, спідниці… І, звісно, футболки. Адже незалежно від того, де ви працюєте і якому стилю в одязі надаєте перевагу, це неодмінний атрибут будь-якого гардеробу. Тим паче, що футболки зараз можна знайти на будь-який колір, смак і навіть дрес-код. До того ж перевага такого одягу в тому, що, на відміну від сукні в обліпку чи класичних брюк, перед покупкою його можна навіть не приміряти. Просто забиваєте в гугл-пошук, залежно від потреби, “футболки базові”, “женская футболка поло” чи, наприклад, “футболка з псом Патроном” – і отримуєте величезний вибір варіантів.

Тут, щоправда, виникає чергова проблема: як зорієнтуватися в цьому розмаїтті. Найкраще – обирати продукцію відомих брендів на перевірених сайтах. Наприклад, таких як сайт d-fashion.com.ua, де продаються виключно якісні речі відомого бренду ESPRIT.

Яку футболку обрати

На щастя, ті часи, коли футболки були виключно елементом спортивної форми, давно минули. І сьогодні цей предмет гардеробу може бути не лише елегантним, а й навіть діловим чи урочистим вбранням. Розглянемо, якими бувають основні види футболок.

За стилем:

  • класичні (базові, унісекс)
  • жіночі (приталені, з коротшим рукавом, декольтованим вирізом тощо)
  • кроп-топи
  • оверсайз
  • з довгим рукавом (лонгслів, хенлі)
  • спортивні (для гри у футбол, занять у тренажерному залі тощо).

Футболка “хенлі”

За формою вирізу:

  • круглий
  • V-подібний
  • U-подібний
  • Y-подібний
  • каре
  • декольте
  • “човником”
  • поло

Варто звернути увагу і на матеріал, з якого виготовлена футболка. Це може бути:

  1. Бавовна, або котон – 100-відсотково натуральна, приємна до тіла, добре пропускає повітря (але погано відводить вологу і з часом втрачає форму від прання та тривалого носіння).
  2. Льон – одна з найкращих натуральних тканин, особливо влітку, але страшенно мнеться.
  3. Шовк – натуральний шовк має неймовірно елегантний вигляд, надзвичайно приємний до тіла і взагалі чудовий матеріал. Єдиний його мінус – дуже висока ціна. Якщо ж вам пропонують “шовкову” футболку за ціною п’яти чашок кави – можете не сумніватися, що це синтетика, та ще й погана.
  4. Віскоза – за відчуттями схожа на котон, але менше розтягується й деформується.
  5. Поліестер – дуже практичний синтетичний матеріал з поліефірного волокна. Саме з нього (а також лайкри і нейлону) зазвичай шиють спортивний одяг. Але дуже важливо, щоб поліестер був якісним, бо дешеві й “кустарні” тканини втрачають всі плюси й перетворюють футболку з легкого й зручного одягу на “душогубку”.

Жіночі футболки

Зазвичай для повсякденного носіння, особливо влітку, багато хто надає перевагу натуральній бавовні або суміші бавовни з невеликою кількістю поліестеру: така тканина за відчуттями майже не відрізняється від чистого котону, але менше мнеться й деформується.

Але якщо йдеться про заняття спортом, то однозначно варто обрати “синтетику”. Адже якісні синтетичні матеріали, з яких виготовляють спортивний одяг сумлінні виробники, добре відводять вологу, не “парять” і дуже довго не втрачають форму та колір навіть при частому пранні.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Читайте також:
Якісна уніформа і спецодяг для тих, хто рятує Україну


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна