Якісна уніформа і спецодяг для тих, хто рятує Україну ℗

Війна з російськими агресорами триває вже десятий рік. Відбиття повномасштабного вторгнення армії РФ – тринадцятий місяць. Із жовтня ворог у своєму безсиллі змінив тактику і регулярно б’є не так по військових цілях, як по енергетичній, критичній інфраструктурі України. У таких умовах провідною галуззю країни – крім, звісно, оборони – стає відновлення ураженої інфраструктури, ремонт, заміщення та захист ушкоджених об’єктів. Це робота передусім енергетиків, ДСНС, силових, правоохоронних органів, медиків, логістів, комунальників, аграріїв. І надзвичайно важливою стала роль постачальників для цих галузей. Серед них – відповідальні за спецодяг. Одним із лідерів цього напрямку в Україні є СТГ (Special Textile Group) – виробничо-торгівельна компанія інноваційних захисних тканин для спецодягу.

Уніформа і тканини для силових структур

Специфіка роботи силових органів передбачає використання ультраміцних тканин, з підвищеним рівнем комфорту, ергономічності та високими експлуатаційними характеристиками.

Залежно від навантажень, ризиків та небезпек, тканина може мати низку специфічних захисних властивостей:

  • термостійкість і вогнетривкість,
  • антистатичність (захист від утворення іскри),
  • гігроскопічність і повітропроникність,
  • міцність проти розривів і стирання,
  • спеціальне та брудовідштовхуюче оздоблення,
  • гнучкість, формостійкість,
  • стійкість до усадки,
  • стійкість до великої кількості інтенсивних циклів експлуатації.

Тканини для пошиття уніформи і спецодягу для силовиків і рятувальнкиів підбирають з урахуванням специфічних особливостей робіт, що виконуються, відповідно до статутних норм.

Це можуть бути зокрема:

  • Spartak (сумішева тканина з щільним саржевим плетінням та кислотозахисною обробкою К-50),
  • Tron (сумішева тканина з високим вмістом бавовни),
  • Master cotton (натуральна тканина з саржевим плетінням),
  • Alfa Maritex (скловолокно з алюмінієвим покриттям) – для захисту від теплового впливу полум’я,
  • Triton-T (сумішева тканина з високим вмістом бавовни та антистатичними властивостями) – з антистатичним ефектом для робіт на вибухонебезпечних об’єктах,
  • Dalamid 5 (легка вогнезахисна тканина на основі метаарамідних та параармідних волокон з антистатичним ефектом) – бойовий одяг, вогнезахисна літня форма танкістів, спецодяг пожежних служб тощо.

Варто вказати, що спецтканини застосовуються для пошиття як зимового, літнього та демісезонного форменого й парадного одяг, так і для комбінезонів, головних уборів, підшоломників, натільної білизни, верхнього шару бронежилетів, касок, підкладок тощо.

Потрібно також зазначити, що в переліку є і всім знайомий український “піксель” – Uniform 190 (Уніформ 190).

Його склад: 50% бавовна, 50% поліестер. Вага: 190 г/кв. м. Плетіння: саржа.

Ця тканина характеризується відмінною повітропроникністю, гігроскопічністю, підвищеними гігієнічними показниками й тактильним комфортом. Поліефірне волокно гарантує захист від розривних навантажень, механічних пошкоджень, стійкість до багаторазового прання.

Готові вироби на базі тканини “Уніформ 190” зберігають презентабельний зовнішній вигляд протягом усього терміну експлуатації.

Об’єднані якісним спецодягом

Що об’єднує Укрзалізницю, енергетиків DTEK, бензозаправників ОККО, WOG, Shell та “Укрнафти”, пивоварів Carlsberg, “Нову пошту”, агроіндустріальний холдинг МХП, технарів John Deere, металургів Ferrexpo, “Метінвесту”, ArcelorMittal та кількох ГЗК? Те, що всі вони тривалий час працювали чи працюють у спецодязі від STG.

Ця компанія була заснована в 2006 році і з того часу пройшла шлях від рядового постачальника якісного спеціалізованого текстилю до законодавця трендів та високих стандартів промислової безпеки і спецодягу нового покоління. СТГ може похвалитися більш як 250 постійними клієнтами серед підприємств та виготовленням 600 тисяч костюмів на рік.

Уже понад 12 років ця компанія є експертним учасником у розробці нормативної документації типових галузевих норм для засобів індивідуального захисту.

“На наших очах та за безпосередньої участі відбувалася трансформація ринку. Почала формуватися нова культура безпеки на виробництвах, прийшло чітке усвідомлення, що перейти на якісний спецодяг можна тільки через текстиль і єдині вимоги до засобів захисту”, – кажуть в СТГ.

Із 2014 року СТГ стала офіційним представником компаній DALETEC і Sapphire в Україні. Компанія отримала ексклюзивні права на постачання ультрасучасних вогнестійких та захисних тканин для спецодягу.

Робота в нових умовах

Отримавши досвід роботи в Україні, після початку великої війни, із 2022 року, компанія вийшла на ринок Європи.

Ключовим регіоном для СТГ – як і для багатьох інших постачальників сфери оборони і відновлення України – стала Польща. Було засновано STG Poland, почалася співпраця з європейськими контрагентами.

Логістичний центр СТГ в Жешуві трансформувався в чудовий стартовий майданчик для подальшого розвитку бізнесу та постачання із/до країн ЄС.

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна