Байден заявив, що Китай ще не надавав зброї РФ. “Але це не означає, що вони цього не зроблять”

Президент США Джо Байден заявив, що Китай поки що не надавав Росії зброю для війни проти України.

Про це він сказав на спільній пресконференції з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо у п’ятницю, 24 березня, повідомляє Reuters.

“Протягом останніх трьох місяців я чув про те, що Китай збирається надати значну кількість зброї Росії… Вони цього ще не зробили“, – сказав Байден.

І додав: “Але це не означає, що вони цього не зроблять”.

Кілька тижнів тому США заявили, що мають інформацію про плани Китаю надати РФ летальну допомогу в її агресії проти України.

Як повідомляє Bloomberg, Байден також заявив, що “не сприймає легковажно” перспективу посилення альянсу між КНР і Росією. Але зазначив, що Сполучені Штати досягають успіхів у посиленні міжнародної опозиції до війни РФ в Україні.

“Ми значно розширили наші альянси. Я не бачив, щоб таке відбувалося з Китаєм і Росією чи будь-ким іншим у світі”, – зауважив президент США. Водночас він визнав, що проблеми, пов’язані зі зміцненням зв’язків між КНР та РФ, “можуть значно погіршитися“.

Читайте також:
Блінкен про візит лідера Китаю в Москву: “Дипломатичне прикриття для злочинів РФ в Україні”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна