Петиція про створення Пантеону Героїв на Аскольдовій могилі набрала 25 тисяч голосів

Петиція до Президента Володимира Зеленського щодо створення Національного пантеону Героїв України на території парку Аскольдова Могила в Києві набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Такі дані опубліковані на сайті глави держави. 

Петицію №22/184520-еп було зареєстровано 21 березня, її автор — парамедикиня Аліна Михайлова, наречена загиблого Героя України Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі).

“Звертаюсь до Президента України з ініціативою створити Національний пантеон Героїв України – меморіальний комплекс як сакральне місце пам’яті та консолідації українського народу. У цьому пантеоні мають відбуватись почесні поховання та встановлюватись пам’ятні об’єкти для увічнення видатних історичних діячів України: лідерів національно-визвольних змагань усіх часів, військових командирів, визначних осіб, які здійснили героїчні вчинки в боротьбі за Незалежність України”, – зазначила авторка.

Вона також підкреслила, що повномасштабна війна змусила українців повернутись до своєї історії, переосмислити національну пам’ять і роль діячів минулого. Такі видатні особистості, як Степан Бандера, Євген Коновалець, Симон Петлюра, Павло Скоропадський та багато інших поховані поза межами України, тож держава має активізувати дипломатичні зусилля для їхнього почесного перепоховання на території Національного пантеону.

Михайлова пропонує для розміщення Національного пантеону Героїв України культове місце воїнської слави — парк Аскольдова Могила, де споконвіків ховали воїнів та інших видатних особистостей і де спочиває Герой України, командир першого батальйону «Вовки Да Вінчі» 67 ОМБр Дмитро Коцюбайло «Да Вінчі», розташовані пам’ятні знаки Героїв Небесної Сотні, захисників Іловайська, Дебальцевого, Донецького аеропорту.

“Національний пантеон Героїв України на території парку Аскольдова Могила має стати місцем почесних поховань і комплексом вшанування пам’яті видатних героїв української історії: Героїв Крут, Героїв Холодного Яру, Української повстанської армії, Героїв Небесної Сотні, славетних «кіборгів», Героїв України російсько-української війни”, – ідеться у петиції.

Читайте також:
“Український Арлінгтон”: Національне військове меморіальне кладовище на 50 тисяч поховань створять у Биківні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна