Більшість відмовилася від висвітлення роботи парламенту на каналі “Рада”

У Верховній Раді 21 березня кілька разів ставили на голосування пропозиції про те, щоб висвітлити в слоті каналу “Рада” в національному телемарафоні низку рішень, які ухвалили народні депутати на цьому пленарному засіданні. Але більшість не підтримала ці пропозиції.

Зокрема, за словами народної депутатки Ірини Геращенко (фракція “Європейська солідарність”), такі пропозиції лунали від неї особисто, від її колег Марії Іонової та Степана Кубіва, а також від заступниці голови ВР Олени Кондратюк.

“Чи можна собі уявити, аби в Верховній Раді часів Чорновола, Слави Стецько, Пинзеника, Юхновського голосували за те, аби самі ж депутати зникли з медіапростору? Бо коментувати все в марафоні мають тільки позаштатні радники офісу президента. ВР виділяє на канал “Рада” сотні мільйонів гривень, але той не показує навіть пленарні дні”, – написала Ірина Геращенко в соцмережі, додавши відео виступу в парламенті.

За її словами, внаслідок того, що голосування за пропозиції не були результативними, виборці не зможуть почути запитання до віцепрем’єра з інновацій, чи можливі наступні вибори в “Дії”, запитання, що буде з ВПК — до нового міністра стратегічних галузей промисловості, як бачить розв’язання проблем освіти новий очільник Міносвіти тощо.

Голова комітету гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв (“Слуга народу”) в коментарі “Детектору медіа” сказав, що особисто підтримав пропозицію віцеспікерки Олени Кондратюк.

“Я не розумію, чому пропозиції про висвітлення роботи парламенту в слоті каналу “Рада” телемарафону не пройшли. Раніше такі пропозиції завжди проходили”, — зазначив він.

Раніше Олена Кондратюк зазначала, що постанова про заборону трансляцій Верховної Ради підриває довіру суспільства під час війни.

Як відомо, 6 вересня 2022 року парламент прийняв постанову щодо заборони трансляцій засідань ВР на період воєнного стану. Найактивніше за це проголосували депутати з колишньої “ОПЗЖ”.

З міркувань безпеки відео із засідань із відстрочкою викладаються на YouTube.

Канал “Рада” 29 грудня 2022 року спрямував 120 млн грн на виробництво програм для телемарафону фірмі, пов’язаній із тодішнім заступником керівника офісу президента України Кирилом Тимошенком.
Фактично з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну канал “Рада”, який має значне бюджетне фінансування, транслює телемарафон і разом ще з п’ятьма телегрупами виробляє кількагодинний слот у ньому.

Читайте також:
Канал “Рада” активно піарить заступника голови ОП, з яким пов’язаний виробник його контенту, – Bihus.info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна