Президента просять створити Національний Пантеон Героїв України на Аскольдовій могилі, є петиція

На сайті Офісу президента з’явилася петиція з пропозицією створити Національний пантеон Героїв України на території парку Аскольдова Могила в Києві.

Про це повідомила військова ЗСУ та керівниця медичної служби «Ульф» Аліна Михайлова, яка є авторкою петиції.

За її словами, на території Аскольдової могили вже вшановані герої Крут, Небесної сотні, битв за Донецький аеропорт, Дебальцеве, Іловайськ. Також тут похований полеглий Герой України, командир спецпідрозділу «Вовки Да Вінчі» Дмитро Коцюбайло.

«Ще з часів Русі однією з центральних місць пам’яті і національної сили в Києві була Аскольдова могила — місце почесних поховань і воїнської доблесті (…) Радянська влада зруйнувала це місце сили, і незалежна Україна досі не спромоглась ані відновити його, ані збудувати нове. Попри це, Аскольдова могила сама відроджує свою роль», — зазначила Михайлова, яка була в парі з Да Вінчі.

Військова і волонтерка пропонує створити меморіальний комплекс Національний пантеон Героїв України, де мають відбуватися почесні поховання та встановлюватися пам’ятні об’єкти для увічнення видатних історичних діячів України. Це і лідери національно-визвольних змагань, військові командири, визначні люди, які здійснили героїчні вчини в боротьбі за незалежність України.

Крім того, пропонується перепоховати у Пантеоні Степана Бандеру, Євгена Коновальця, Симона Петлюру, Павла Скоропадського, які поховані за межами України.

«Сьогодні держава займається створенням Національного військового меморіального кладовища. Це дуже важливий і потрібний для України проєкт, на якому ми не маємо зупинятись. Нам потрібен наш “Арлінгтон” як вічна пам’ять, що без війська немає України. І нам потрібен Пантеон як місце сили і єднання довкола визначних борців за нашу незалежність», — наголосила Аліна Михайлова.

Підписати петицію можна за посиланням.

Станом на 11:30 22 березня вона вже зібрала понад 8 тисяч голосів. Для того, щоб звернення розглянув президент, воно має набрати щонайменше 25 тисяч голосів.

Читайте також:
Після поховання Да Вінчі голова ОУН закликав створити Пантеон Героїв на Аскольдовій могилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна