“Відчуваю великий гнів через це звірство”: прем’єр Японії відвідав Бучу

Прем’єр-міністр Японії, що головує в G7, Фуміо Кісіда під час візиту до України відвідав місто Буча на Київщині, яке стало символом жорстокості російських окупантів.

Про це у вівторок, 21 березня, повідомило інформагентство Reuters, оприлюднивши фото з Бучі.

“Світ був вражений, коли рік тому в Бучі було вбито невинних мирних жителів. Я дійсно відчуваю великий гнів через це звірство, відвідавши те саме місце тут”, – сказав Кісіда.

Прем’єр Японії поклав вінок перед церквою, на подвір’ї якої була братська могила, вшанував пам’ять загиблих хвилиною мовчання і вклонився.

Мер Бучі Анатолій Федорук біля фотоекспозиції розповів Кісіді про звірства росіян.

Як інформувала “Новинарня“, прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда прибув 21 березня з неоголошеним візитом до Києва, щоб провести переговори з президентом Володимиром Зеленським.
Досі Кісіда був єдиним лідером G7, який ще не відвідав Україну після повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022 року. Надалі він поїде до Польщі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.