Верховна Рада уточнила, скільки служити мобілізованим

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та проходження військової служби. Ним зокрема передбачено, що термін військової служби для мобілізованих має бути визначено окремим рішенням президента.

Законопроєкт №8169 був поданий Кабміном і ухвалений в цілому 262 голосами. Про це повідомив 21 березня народний депутат Ярослав Железняк.

Цим актом передбачено таку зміну до закону “Про військовий обов’язок і військову службу”:

“7. Для громадян України, які призвані на військову службу, встановлюються такі строки військової служби в календарному обчисленні:

…для військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, – до термінів, визначених рішенням Президента України, у томі числі у зв’язку із закінченням особливого періоду або оголошенням демобілізації”.

Раніше в законі було вказано – “до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію”.

Нагадаємо, військова служба за призовом під час часткової мобілізації у 2014-2016 роках передбачала приблизно річний термін для кожної з шести “хвиль”.
На відміну від того періоду, із 24 лютого 2022 року триває загальна мобілізація без розбивання на “хвилі”. Верховна Рада вже кілька разів її продовжувала.




Цим самим законом Рада встановила обов’язковий випробувальний термін для контрактників і 1-10-річні контракти із ЗСУ.

Підписуйтеся на “Новинарню” в телеграмі та в YouTube.

Читайте також:
Рада ухвалила закон про новий порядок військової служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна