Україна повернула ще 15 дітей з окупованих територій

До України вдалося повернути 15 депортованих росіянами дітей спільно з їхніми матерями і законними представниками.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у вівторок, 21 березня.

За його словами, “це діти з міст Харківської та Херсонської областей, що були окуповані ще на початку війни”.

“Попри всі виклики, ми продовжуємо працювати, щоб українці мали змогу побачити рідних і бути на своїй землі. Так, станом на сьогодні, за даними Національного інформаційного бюро, на територію України повернулися 308 дітей”, – наголосив омбудсмен.

Як нагадав Лубінець, у разі порушення прав, незаконного переміщення/депортації можна звернутися до Офісу омбудсмена за адресою: вул. Інститутська, 21/8, м. Київ, 01008; на електронну пошту: [email protected]; на гарячу лінію: 0 800 501 720; за телефоном: 044 299 74 08.

Окрім того, у разі депортації дитини можна заповнити онлайн-форму заяви “Повідомити про зникнення/депортацію/примусове переміщення дитини” на сайті “Діти війни” у розділі “Надіслати звернення в один клік”.

Читайте також:
На Луганщині триває депортація місцевих мешканців до Росії, – ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна