Прем’єр Японії їде на зустріч із Зеленським

Прем’єр-міністр головуючої в Групі семи Японії Фуміо Кісіда відвідає Україну у вівторок, щоб провести переговори з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

Про це повідомляють низка японських агентств у вівторок, 21 березня.

Візит, який тримався в таємниці до самого приїзду Кісіди, відбувається наступного дня після зустрічі з його індійським колегою Нарендрою Моді в Нью-Делі. Японські ЗМІ відзначають, що для лідера їхньої країни неоголошені візити рідкість.

Очікується, що Кісіда і Зеленський обговорять підтримку Японії у відновленні України.

Кісіда планує продемонструвати відданість Японії підтримці зруйнованої війною країни напередодні саміту G7, який він прийматиме в Хіросімі в травні.

Кісіда був єдиним лідером G7, який ще не відвідав Україну після вторгнення Росії у лютому 2022 року. Раніше на запрошення Кісіди 24 лютого Зеленський взяв участь в онлайн-саміті G7, присвяченому першій річниці вторгнення Росії в Україну.

Читайте також:
Японія ввела санкції проти російських фізосіб, компаній та організацій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.