Дружина загиблого воїна й археолога Юрія Коваленка віддала на армію 40 тис. грн, зібраних на похорон

Дружина загиблого археолога та воїна ЗСУ Юрія Коваленка – Оксана Коваленко – перерахувала 40 тис. грн на потреби українських військових.

Про це повідомила волонтерка ГО “Допомога – м. Глухів” Ірина Баранова.

“Вчора ми відкрили збір на двигун для захисників із 16 ОМПб. Хочемо оголосити, що збір закрито!
За цей час зібрано 48200 грн. Безмежна вдячність за донати кожному хто долучився.
Але мене дуже вразило одне перерахування, котре змусило відчути і біль, і смуток, і надію одночасно. На карту потрапила сума 40 000 грн з дописом “від Юри Коваленка”. Ці кошти скинула нам Оксана Коваленко – дружина військовослужбовця, археолога, громадського діяча, волонтера Юрія Коваленка, який героїчно загинув на передовій на Луганщині”, – розповіла Баранова в соцмережі 20 березня.

Коли вона зателефонувала Оксані, щоб подякувати, та розповіла, що йдеться про кошти, які люди перерахували на поховання Коваленка.

“Дружина хотіла, щоб ці гроші допомогли побратимам її чоловіка”, – зазначила волонтерка.

Баранова додала, що протягом тривалого часу Оксана Коваленко підтримувала багато волонтерських ініціатив і сама ставала ініціатором допомоги військовим. “Маючи таку втрату, жінка не опустила руки, не впала в депресію, а продовжує боротьбу за наших хлопців, що на війні”.

Як відомо, із Юрієм Коваленком місто Глухів Сумської області попрощалося 18 березня. Чоловік загинув 14 березня біля села Кузьмине, що на Луганщині.
Він із 1999 року працював у Національному заповіднику “Глухів”, був завідувачем науково-дослідного відділу.

Читайте більше про нього:
“Людина-легенда”: у битві за Донбас загинув археолог Юрій Коваленко, який розкопав Батурин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна