На війні за Україну загинув доброволець із Чехії

Доброволець із Чехії, який воював на боці України проти російських агресорів, загинув унаслідок бойових дій кілька днів тому.

Цю інформацію сайту Blesk 20 березня підтвердив речник міністерства закордонних справ Чеської Республіки Даніель Дрейк.

“Можемо підтвердити, що доброволець із чеським громадянством, який воював на боці України, був убитий в Україні на вихідних. За наявною в міністерства інформацією, це вже другий такий випадок за останній рік”, – зазначив речник.

Про особу загиблого громадянина Чехії не повідомляють.

Перед цим у Twitter чеський співвітчизник, який понад пів року працює в Україні, написав під анонімним профілем: “Я щойно дізнався, що вчора ще один із нас впав. Цей тиждень був невдалим для Чехії. Тож запаліть увечері свічку, він був одним із найкращих”.

“Конфлікти, на жаль, приносять втрати, але кожна окрема втрата дуже важка. Я хотів би висловити свої співчуття родині цієї людини, мені дуже шкода”, – прокоментував президент Чехії Петр Павел на пресконференції в понеділок.

Як інформувала “Новинарня“, минулих вихідних важкого поранення на Донбасі зазнав чеський волонтер-медик, який у межах проєкту Phoenix допомагає на сході України з порятунком солдатів на передовій.

Попереднього разу про загибель чеха у війні в Україні повідомляли у червні 2022 року. Тоді стало відомо, що легіонер загинув у Донецькій області від влучання мінометного снаряда.

Читайте також:
Під Бахмутом загинув бойовий медик Григорій Цехмістренко – громадянин Канади з українським серцем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна