На Донбасі внаслідок обстрілу РФ отримав поранення медик-волонтер із Чехії

На Донбасі отримав тяжке поранення чеський медик-волонтер, який у межах проєкту Phoenix (“Фенікс”) допомагав з лікуванням українських військових на передовій.

Пораненого доправлять на лікування в Чехію, йдеться на сторінці проєкту у фейсбуці.

“Один із наших відважних медиків-добровольців на Донбасі зазнав осколкових поранень. Наразі його стан стабілізований, але ситуація важка і передбачити подальший розвиток подій неможливо. Ми робимо все від нас залежне, щоб він якнайшвидше повернувся на Батьківщину”, – зазначається в повідомленні.

У межах проєкту Phoenix чеські медики навчають військовослужбовців основ надання першої медичної допомоги і самі перевозять поранених із передової.

Речник організації повідомив Чеському телебаченню, що поранений волонтер допомагав евакуювати одного з поранених.

“Під час цього, на жаль, стався артилерійський обстріл, внаслідок якого він був поранений осколками”, – сказав представник проєкту.

Обстріляний росіянами автобус “Ініціативи Неємії”. Фото з ФБ

Як писала “Новинарня“, раніше внаслідок російського обстрілу на Донеччині були поранені двоє волонтерів із Польщі. За інформацією TVN24, 14 березня росіяни обстріляли мікроавтобус волонтерської “Ініціативи Неємії“, який віз гуманітарну допомогу в місто Часів Яр. На автобусі була наклейка з написом “Допомога Україні”, а також прапори України, Польщі та Латвії.

Загалом ушкодження різного ступеня тяжкості отримали шестеро людей, серед яких – двоє поляків із Познаня. Один із них поранений легко, а другий – у важкому, але стабільному стані. Обоє волонтерів на Донбасі вже не вперше, один із них працював на сході України ще з 2014 року.

Постраждалих евакуювали до лікарні у Дніпрі.

Читайте також:
Чітко бачили ціль: оприлюднено відео ракетного удару РФ по волонтерах у Бахмуті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна