Федерація тенісу України просить не забороняти грати проти рашистів

Федерація тенісу України звернулася до Національного олімпійського комітету України та Міністерства молоді та спорту з проханням не забороняти українським тенісистам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами.

Про це йдеться у зверненні, поширеному на сайті ФТУ 20 березня.

Відозву підписали президент федерації Сергій Лагур, перша ракетка України Ангеліна Калініна, члени збірних команд України Даяна Ястремська, Катаріна Завацька, Надія Кіченок, Олександр Овчаренко, Владислав Орлов та Ілля Білобородько.

ФТУ стверджує, що у разі бойкоту Україною змагань, у яких беруть участь росіяни і білоруси, український теніс припинить існування.

“Таке рішення призведе до руйнації українського тенісу, адже гравці з цих країн беруть участь майже у кожному змаганні. Таке рішення стане санкцією не проти агресорів, а проти українців, які кожен на своєму рівні просувають проукраїнську позицію в кожному куточку світу, де вони грають… Якщо позбавити тенісистів можливості виступати на змаганнях, це означає втратити одну з ділянок фронту”, – вважають у ФТУ.

“Якщо росіян та білорусів допускають до змагань, треба з ними грати та їх перемагати, а не уникати битви. Так, як роблять наші хлопці та дівчата у ЗСУ на фронті та усі свідомі громадяни кожен на своєму місці. Ми виступаємо з позицією продовжувати виступати на міжнародних змаганнях, активізувати боротьбу за відсторонення гравців з росії та білорусі. Бити їх на кортах по всьому світу”, – сказано у зверненні.

Як пише сайт “Великий теніс України”, колишня третя ракетка світу Еліна Світоліна, яка відновлює виступи після декретної відпустки, має схожу позицією: “Уявімо, що ми бойкотуємо і знімаємося із турнірів. Далі що? Ми пішли, вони залишилися і продовжують перемагати для своїх країн. А ми – ні, бо ми пішли. Наші військові так би ніколи не зробили…”

“За моїми оцінками, війна вже відкинула український спорт на 10 років назад. Спортивні досягнення – це та частина української ДНК, яку знають у світі. І мені як українці та як тенісистці дуже болить, щоб невиваженими або поспішними рішеннями ми не зламали цей переможний код…” – каже Світоліна, додаючи, що варто “шукати smart-рішення навіть під час війни”.

Варто нагадати, що, як і в тенісі, виступи на міжнародній арені дозволили фехтувальникам із країн-агресорів. Але, на відміну від ФТУ, Федерація фехтування України заявила, що українські фехтувальники бойкотуватимуть міжнародні турніри, у яких братимуть участь спортсмени із Росії та Білорусі. Відповідне рішення ухвалила президія ФФУ.

Читайте також:
Україна бойкотуватиме чемпіонати світу через допуск туди боксерів із Росії й Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.