Окупанти офіційно визнали знищення Попасної

російські загарбники на офіційному рівні визнали повне знищення Попасної Луганської області.

Про це Луганська обласна військова адміністрація повідомила у четвер, 16 березня.

“У так званій “лнр” уведені в дію “закони” “Про адміністративно-територіальний устрій” та “Про утворення на території “лнр” міських та муніципальних округів”. Зокрема ухвалені 11 міських та 17 муніципальних округів (районів). В жодному з переліків немає Попасної”, – наголошують в ОВА.

Якщо раніше росіяни лише говорили про недоцільність відновлення міста, яке самі ж і зруйнували, то днями своє рішення вони закріпили на законодавчому рівні. “Населені пункти колишнього району підпорядкували найближчим містам. Можна вважати, що хоч одну свою обіцянку росіяни виконали”, – підкреслюють в ОВА.

Крім того, йдеться уповідомленні, стають жорсткішими вимоги загарбників “при влаштуванні на роботу, зокрема до державних і муніципальних органів, та оформленні соціальних виплат. Вони все частіше вимагають, крім паспорта рф, ще й припинення українського громадянства”.

До того ж, повідомляють в обладміністрації, “держдума рф ухвалила законопроєкт, згідно з яким пропонується вважати припиненим українське громадянство з дня подання заяви про вихід із нього. Водночас громадяни зобов’язуються утриматися від реалізації прав та виконання обов’язків громадянина України, у тому числі від отримання та використання українського паспорта та інших документів, що засвідчують це громадянство”.

Також росіяни продовжують використовувати цивільних як “живий щит”. “Як і раніше, техніку вони розміщують поруч з відділеннями лікарень та школами. Так само, як й особовий склад. Засоби ППО ворога також можна помітити посеред житлових кварталів міст”, – зазначають в Луганській ОВА.

Читайте також:
В ОРЛО заявили, що відновлювати Попасну не будуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна