В ОРЛО заявили, що відновлювати Попасну не будуть

Ватажки квазідержавного терористичного утворення “ЛНР” кажуть, що відновлювати місто Попасна на Луганщині навряд чи будуть.

Про це 9 серпня заявив самоназваний ватажок “ЛНР” Леонід Пасічник, якого цитує “Медуза”.

“Можливо, ми Попасну відновлювати не будемо, бо особливо немає сенсу. Місто справді зруйноване практично повністю. Але ще раз повторюся, остаточного рішення не ухвалено”,- сказав Пасічник.

Він додав, що наразі треба зрозуміти, скільки жителів Попасної залишилися без житла, щоб їх переселити. Крім того, в уцілілі будинки треба було б подати опалення, оскільки частина жителів міста не хоче їхати, незважаючи на руйнування.

У середні травня 2022 року Пасічник заявляв, що в Попасній було пошкоджено 96 відсотків будівель.

Нагадаємо, 8 травня 2022 року українські війська відійшли від Попасної на більш укріплені позиції, які підготували завчасно. Російські окупанти обстрілювали та руйнували місто понад два місяці.

Читайте також:
Росіяни чинять звірства у Попасній та полюють на українських патріотів, – ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна