Командувач Повітряних сил ЗСУ закликає НАТО до створення авіаційної коаліції

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук закликав колег із Північноатлантичного альянсу наростити зусилля щодо надання Україні сучасних багатоцільових винищувачів 4-го покоління, здатних захистити нашу державу від повітряного терору Росії.

Про це Олещук заявив під час симпозіуму командувачів ПС країн-членів НАТО у четвер, 16 березня.

“Звертаюсь до вас із проханням, наростити зусилля щодо надання Повітряним силам України сучасних багатоцільових винищувачів четвертого покоління, які здатні ефективно захистити нашу державу від повітряних терористичних атак Росії, а також здійснювати потужну авіаційну підтримку наземним військам, для звільнення та деокупації українських територій”, – сказав Олещук.

Офіцер також додав, що лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти у якнайшвидшому отриманні Україною західних багатоцільових літаків. Наявним прикладом досягнення цієї мети є танкова коаліція.

Генерал-лейтенант закликав створити авіаційну коаліцію під гаслом “Перемога на землі – кується в небі!”.

Читайте також:
Кулеба не очікує швидкого постачання західних винищувачів Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна