Британська розвідка назвала причини великих втрат росіян під Вугледаром

За даними британської розвідки, міноборони РФ наполегливо прагнуло досягти успіху в районі Вугледара, щоб конкурувати з досягненнями ПВК Вагнера.

У зведенні відомства у Twitter йдеться, що за останній тиждень спроби росіян штурмувати Вугледар майже напевно сповільнилися.

«Це сталося після повторних, дуже дорогих невдалих атак упродовж попередніх трьох місяців», — йдеться у повідомленні.

Як зазначили у розвідці, одним із факторів, що вплинули на важкі втрати Росії у цьому секторі, стало успішне застосування Україною систем дистанційного керування протитанковими мінами (RAAM). Це спеціальний артилерійський снаряд, який розкидає протитанкові міни на відстані до 17 км від стріляючої установки.

Часто цими снарядами мінувалася місцевість не лише перед російською бронетехнікою, що наступала, а й позаду неї, що призводило до додаткових втрат і при відступі, додали у відомстві.

У зведенні зазначається, що єдиний останній помітний тактичний успіх Росії було досягнуто на Бахмутському напрямку, де домінують сили ПВК Вагнера, які зараз ведуть публічну ворожнечу з міноборони РФ.

«Існує реальна можливість того, що міноборони Росії наполегливо домагається успіху в Вугледарі, частково тому, що хоче, щоб його власні успіхи конкурували з досягненнями Вагнера», — повідомили у розвідці.

Читайте також:
У ЗСУ прокоментували знищення активності росіян на Вугледарському напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна