ССО показали роботу своїх мінометників і спеців у сірій зоні

Сили спеціальних операцій показали на відео вдале відпрацювання мінометних розрахунків проти російських окупантів у взаємодії з аеророзвідкою на Запорізькому напрямку.

Про це йдеться в повідомленні та відео пресслужби ССО, поширеному 15 березня.

“Вдосвіта на завдання вирушають дві групи Сил спеціальних операцій разом із воїнами однієї з піхотних бригад. Мета – знищення противника (попередньо – морських піхотинців РФ), який окопався у лісосмугах, нанесення максимального ураження його позиціям і техніки.

Одна група вирушає у “сіру зону”. Звідти має атакувати ворога фактично у нього під носом. Друга – швидко облаштовує вогневу позицію на контрольованій нами території, вона має прикрити побратимів, які перебувають у “сірій зоні”. І також відпрацювати по інших позиціях ворога, поки той не оговтався від несподіваного ранкового “привітання”, – сказано в дописі.

На відео оператор ССО розповідає, що група, яка висувалася, працювала по спостережному посту, а також по бліндажу з особовим складом.

Зі 120-мм мінометів було “відпрацьовано” російський БТР і взводний опорний пункт противника. Вогонь корегували з повітря дрони-розвідники.

Зазначається, що згодом росіяни прийшли до тями та відкрили вогонь по українських бійцях. На відео є кадри ворожих “прильотів”. Водночас вказано, що мінометні розрахунки ССО й піхоти вчасно відійшли з позицій.

У пресслужбі ССО в коментарях ЗМІ уточнили, що бойова робота велася на Запорізькому напрямку.

Читайте також:
Унаслідок прямого влучання дрона-камікадзе загинув боєць ССО Дмитро Пащук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна