Російська журналістка Євгенія Альбац прибула до України за паспортом Ізраїля, – ЗМІ

Російська журналіста Євгенія Альбац, яка раніше непрямо висловлювала підтримку російській армії у війні проти Україні, прибула до України за паспортом громадянки Ізраїлю.

Про це пише “Детектор медіа” з посиланням на власні джерела у вівторок, 14 березня.

“Альбац перетнула український кордон не за російським паспортом, а за паспортом громадянки Ізраїлю. Крім того, жодної інформації щодо заборони в’їзду Альбац в Україну правоохоронці не отримували”, – пише видання.

Ще 7 березня Євгенія Альбац повідмила на власній фейсбук-сторінці, що прибула до Хмельницького. Після того вона побувала у Вінниці та Києві, а в неділю 12 березня вже робила дописи, публікуючи фото із Одеси.

«Детектор медіа» звернувся із запитом до СБУ із запитанням, чи справді громадянка РФ Євгенія Альбац перетинала кордон України, який орган і на якій підставі видав їй дозвіл на в’їзд.

Вже після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Євгенія Альбац відзначилась неоднозначними висловлюваннями щодо війни, зокрема непрямо висловлюючи підтримку російським військовим у війні проти України.

Зокрема, у вересні 2022 року вона обурювалась недостатній укомплектованості російської армії у війні проти Україні, називаючи зловживання російських чиновників на забезпеченні армії «за межею добра і зла».

У березні 2023 року під час обговорення війни Росії проти України вона прямо заявила, що «залишається, на жаль чи на щастя, лояльною своєму прапору», тож «не може бажати [розгрому російської армії]».

Журналістка Зоя Казанжи пише, що Євгенія Альбац до лютого 2022-го року підтримувала російський режим, товаришувала з прокремлівською пропагандисткою Маргаритою Сімоньян, а кілька років тому у своїх ефірах думала, скільки загине українців, коли Росія буде «прокладати коридор з Донбасу до Криму».

«Альбац підтримувала цей режим, дружила з найчорнішими його пропагандистами, а зараз постить фоточки з нашими загиблими, з розбомленими містами і свічками. Лицемірка туйова…

Я вже мовчу про її дружби-контакти з Прилєпіним і Сімоньян, безсоромне позування на фото з ними, публічні поцілунки з пропагандистськими тварюками. Фу», — написала Казанжи.

Довідково:
Євгенія Альбац — російська журналістка, раніше була головною редакторкою російського політичного журналу The New Times. До закриття в лютому 2022 року радіостанції «Ехо Москви» вела авторську передачу «Повний Альбац». Зараз розвиває свій ютуб-канал.
29 липня 2022 року міністерство юстиції Росії внесло Альбац до реєстру «ЗМІ — іноземних агентів». У вересні 2022-го Альбац оголосила, що переїжджає з Росії до США, де планувала викладати у Нью-Йоркському університеті.

Читайте також:
Російський режисер Молочніков приїхав під Київ знімати фільм про дітей з Бахмута

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна