Російський режисер Молочніков приїхав під Київ знімати фільм про дітей з Бахмута

Російський режисер Олександр Молочніков приїхав під Київ знімати фільм про дітей з Бахмута.

Про це у понеділок, 13 березня, розповіла українська режисерка Ірина Цілик.

“Уявіть собі, ваших дітей запросили взяти участь у кастингу для зйомок ігрового фільму про нещасних сирот, що лишилися без мами в Бахмуті під час війни. Ви записуєте акторські проби, надсилаєте їх, і зрештою геть випадково спливає інформація про те, що це фільм російського режисера, який ще минулого року знімав серіал у Росії, а тепер живе в Нью Йорку і має американський паспорт. Алєксандр Молочніков планує знімати свій ігровий короткий метр про дітей з Бахмута в найближчі дні під Києвом, він з оператором уже в Україні і намагається швидко зібрати українську команду та провести зйомки в реальній локації – зруйнованому домі. От тільки інформація про те, що режисер – росіянин, чомусь переважно приховується від потенційних учасників. Колеги, будьте обережні”, – написала Цілик на ФБ. 

З її слів, вона про цю ситуацію дізналася від українського художника-постановника Івана Левченка, до якого Молочніков звернувся із пропозицію попрацювати на проекті.

“Ваня «включив дурачка», отримав сценарій і записав їхню аудіо-розмову. Зі слів Молочнікова, він має підтримку офісу президента України і отримав прес-карти для себе та оператора”, – розповідає Цілик. 

“Я прочитала його сценарій. В ньому багато несмаку, але найгірше не це. Вдумайтеся ще раз – в той час, як українські діти гинуть від терористичних дій Росії, режисер-росіянин їде в Україну знімати про це ігровий фільм і залучає до зйомок інших українських дітей, чиї батьки поняття не мають про те, що це за проект і хто його автор. Чому я вирішила, що потенційні учасники цього не знають? Після мого попереднього посту мені написала в приват одна з таких шокованих мам. Вона поняття не мала, для кого знімає акторські проби. Пізніше моя приятелька кастинг-директорка написала мені, що отримала таку ж інформацію від іншої мами. Тобто це не помилка, а тенденція”, – продовжує режисерка. 

“До речі, щодо Молочнікова. Я поґуґлила, 2022-го він зняв серіал “Монастырь”, це веб-серіал російського виробництва. Ще раз, це було минулого року. Одне слово, ось така історія.  Зйомки заплановані на 16-18 березня. Чи має цей фільм бути знятим, як ви думаєте?”, – резюмувала Цілик. 

Читайте також:
“Оскара” за найкращий документальний фільм дали “Навальному”, а не українській стрічці про дітей Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна