Заступник начальника управління Міноборони “обілечував” ухилянтів для виїзду за кордон за $9 тис. з людини

Працівники Державного бюро розслідувань затримали заступника начальника одного з управлінь Міноборони під час отримання ним хабаря. Посадовцю повідомили про підозру в незаконному оформленні документів про зняття військовозобов’язаних із військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Про це у вівторок, 14 березня, повідомляє пресслужба ДБР.

За даними Бюро, полковник із МОУ за свої “послуги” брав 9 тис. доларів. За ці гроші чиновник оборонного відомства готував висновок військово-лікарняної комісії про непридатність чоловіків до військової служби.

Посадовця затримали спільно з СБУ під час передачі документів та отримання грошей від одного з військовозобов’язаних.

“У ході досудового розслідування було проведено низку обшуків. За місцем проживання підозрюваного вилучено документи та військові квитки третіх осіб, виписки з медичних карт, аркуші з печатками військових частин, зброя без дозвільних документів та гроші в іноземній валюті”, – сказано в повідомленні.

ДБР затримало посадовця Міноборони України, який за хабарі переправляв військовозобов’язаних за кордон _3 ДБР затримало посадовця Міноборони України, який за хабарі переправляв військовозобов’язаних за кордон _4 ДБР затримало посадовця Міноборони України, який за хабарі переправляв військовозобов’язаних за кордон _2
<
>

Інкримінована ч. 3 ст. 332 ККУ – “Незаконне переправлення осіб через державний кордон України” – передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Фото: Київська міська прокуратура

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Читайте також:
МСЕК, фіктивні лікарі, провідники: СБУ розкрила ще три схеми для ухилянтів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна