Держдеп США прокоментував візит Лукашенка до Ірану

Візит самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка до Ірану є “в певному сенсі продовженням поглиблення відносин між Іраном і Росією”.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс у понеділок, 13 березня.

“Це те, за чим ми дуже уважно стежимо. Це двоє птахів, і часто вони злітаються разом”, – сказав Прайс на брифінгу в зовнішньополітичному відомстві.

Як відомо, авторитарний лідер Білорусі, близький соратник Путіна Олександр Лукашенко зустрівся в Тегерані 13 березня з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі. За повідомленнями білоруських державних ЗМІ, Лукашенко і Раїсі “підписали дорожню карту всебічної співпраці між країнами на 2023–2026 роки”.

Перед цим Лукашенко був із візитом у Китаї.

Білорусь надає свою територію і військову техніку для повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Іран із початку війни зміцнив свої зв’язки з російською армією, включаючи поставки ударних безпілотників.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна