Сенат Франції підтримав суперечливу пенсійну реформу Макрона

Сенат Франції ухвалив непопулярну пенсійну реформу, ініційовану президентом Еммануелем Макроном, 195 голосами “за” при 112 – “проти”.

Голосування відбулося ввечері 11 березня, повідомляє Reuters.

Верхня палата французького парламенту проголосувала за текст законопроєкту після семи днів загальнонаціональних демонстрацій протесту.

Раніше, в ніч на четвер, Сенат Франції проголосував за підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років.

Згідно з опитуваннями громадської думки, більшість виборців виступають проти реформи та підтримують ідею регулярних великих страйків, аби змусити уряд піти на компроміси.

Тепер, коли Сенат прийняв законопроєкт, він буде розглянутий спільним комітетом законодавців нижньої і верхньої палати, ймовірно, в середу.

Якщо комітет погодиться з текстом, остаточне голосування в обох палатах, імовірно, відбудеться в четвер. Але результат цього все ще здається невизначеним у нижній палаті – Національних зборах, де партія Макрона потребує голосів союзників для отримання більшості.

Якщо уряду не вистачить голосів у нижній палаті, він все ще може проштовхнути текст без голосування в парламенті, за так званою процедурою 49:3.

На середу був запланований додатковий день загальнонаціональних страйків і протестів.

Читайте також:
НАЗК внесло французьку корпорацію Auchan до переліку міжнародних спонсорів війни

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна