“Лунали молитовні прохання за воїнів”: у день преподобних отців Києво-Печерських глава ПЦУ знову служив у Лаврі

Глава помісної Православної церкви України провів чергове богослужіння в головному храмі Києво-Печерської Лаври.

Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в Успенському соборі в другу неділю Великого посту, 12 березня – в день пам’яті святителя Григорія Палами і собору всіх преподобних отців Києво-Печерських.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ, предстоятелю автокефальної Української православної церкви співслужили митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл та запрошене духовенство.

Після читання Євангелія Епіфаній виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

“Також за богослужінням лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів”, – повідомили в ПЦУ.

Відео (тисніть “Дивіться на Facebook):

Окрім того, митрополит Епіфаній звершив священничу хіротонію над дияконом Василем Ромашем.

Наприкінці відправи було звершено молебень до преподобних отців Києво-Печерських, після якого блаженнійший окропив присутніх освяченою водою.

Нагадаємо, Московську церкву остаточно виселяють із Лаври: національний заповідник розриває договір оренди з МП із 29 березня.

Читайте також:
Зеленський у Києво-Печерській лаврі нагородив капеланів ЗСУ і НГУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна