Втрата Гостомеля і “Мрії”: СБУ оголосила підозру екскерівникам ДП “Антонов”

Служба безпеки зібрала ґрунтовну доказову базу на колишніх гендиректора ДП «Антонов», його заступника та начальника підрозділу з авіабезпеки. За матеріалами слідства, напередодні повномасштабного вторгнення чиновники не допустили військовослужбовців Національної гвардії України на територію Гостомельського аеропорту для підготовки до його захисту.

Про це повідомила вранці в п’ятницю, 10 березня, пресслужба СБУ.

Зазначається, що такі злочинні дії призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому, навколишніх населених пунктів і знищення літака АН-225 «Мрія».

“СБУ встановлено, що у період січня-лютого 2022 року посадовці прямо заборонили українським військовим зводити оборонні укріплення та фортифікаційні споруди на летовищі. Для цього віддали розпорядження заблокувати допуск бійців Нацгвардії на територію об’єкта”, – йдеться в пресрелізі.

На підставі зібраних доказів слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили всім трьом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, яке призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків).

Двом фігурантам провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вживаються комплексні заходи для притягнення до відповідальності також колишнього заступника гендиректора ДП «Антонов», який наразі переховується від правосуддя. Його оголошено у розшук.

Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Напередодні стало відомо, що 9 березня Служба безпеки України провела обшуки та вручила підозри раднику генерального директора ДП “Антонов” (ексгенеральному директору ДП “Антонов”) Сергію Бичкову, заступнику начальника – начальнику безпеки авіатранспортного підприємства ДП “Антонов” Нетьосову та директору авіатранспортного підприємства ДП Антонов” Харченку (заочно).
За даними ЗМІ, було проведено дев’ять обшуків за місцем фактичного проживання та роботи фігурантів кримінального провадження, а також повідомлено їм про підозру.
Цього ж дня слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва обрав підозрюваним Бичкову та Нетьосову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Читайте також:
Справа про втрату Гостомеля і “Мрії”: арештовані колишній керівник ДП “Антонов” Бичков та його зам, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна