Справа про втрату Гостомеля і “Мрії”: арештовані колишній керівник ДП “Антонов” Бичков та його зам, – ЗМІ

Співробітники Служби безпеки України затримали колишнього гендиректора ДП “Антонова” Сергія Бичкова та іншого топ-посадовця цього держпідприємства за перешкоджання підготовці оборони аеродрому в Гостомелі у 2022 році. Суд арештував їх на два місяці.

Про це ввечері в четвер, 9 березня, повідомило видання “Цензор.НЕТ”.

“Сьогодні, 9 березня, Служба безпеки України провела обшуки та вручила підозри раднику генерального директора ДП “Антонов” (ексгенеральному директору ДП “Антонов”) Сергію Бичкову, заступнику начальника – начальнику безпеки авіатранспортного підприємства ДП “Антонов” Нетьосову та директору авіатранспортного підприємства ДП Антонов” Харченку (заочно). За версією слідства, у січні-лютому 2022 року вони неодноразово відмовляли Нацгвардії у спорудженні інженерно-фортифікаційних споруд на території летовища у Гостомелі, що призвело до зниження обороноздатності об’єкта та, як наслідок, захоплення стратегічного для оборони столиці об’єкта”, – пише “Цензор”.

Кримінальне провадження було відкрите у квітні 2022 року. За даними слідства, торік у січні-лютому службові особи ДП “Антонов” перешкоджали законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, які брали участь у підготовці до оборони гостомельського аеродрому ДП “Антонов” та спорудженні інженерно-фортифікаційних споруд. Це призвело до захоплення аеродрому, загибелі та поранень рятувальників ДСНС, пошкодження та знищення майна та літаків підприємства, у тому числі Ан-225 “Мрія”.

За даними видання, 9 березня 2023 року було проведено дев’ять обшуків за місцем фактичного проживання та роботи фігурантів кримінального провадження, а також повідомлено їм про підозру.

Сергій Бичков

Цього ж дня слідчий суддя Шевченківського районного суду міста Києва обрав підозрюваним Бичкову та Нетьосову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави.

Як відомо, гендиректора держпідприємства “Антонов” Сергія Бичкова було відсторонено від посади 29 березня. З того часу тривало розслідування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна