Українського правозахисника та військового Максима Буткевича окупанти “засудили” до 13 років колонії суворого режиму

Українського журналіста, правозахисника та військового Максима Буткевича “засудили” до 13 років колонії суворого режиму.

“Вирок” оголосили незаконні суди на окупованій території Донеччини та Луганщини, повідомляє слідчий комітет Росії.

Буткевича визнали винним у нібито “жорстокому поводженні з цивільним населенням та застосуванні у збройному конфлікті заборонених методів”.

Також російський суд вважає Буткевича винним у “замаху на вбивство двох осіб загальнонебезпечним способом та умисному ушкодженню чужого майна загальнонебезпечним способом”.

Максим Буткевич став до лав ЗСУ в березні 2022 року. Він український правозахисник і журналіст, співзасновник ZMINA та Hromadske radio. Потрапив у полон до росіян у червні 2022 року. Про полон Буткевича повідомляли російські пропагандисти, опублікувавши відео допиту. Стверджувалось, нібито українські військові, зокрема і Буткевич, “здалися в полон під Гірським”.

Повідомляється, що нелегітимні суди загратували на 8,5 та 18,5 років ще двох українців – Віктора Похозея та і Владислава Шеля.

Читайте також:
Військовий ЗСУ, відомий правозахисник і журналіст Максим Буткевич потрапив у ворожий полон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна