Стало відомо, як перейменують Південно-Західну залізницю

Південно-західну вітку “Укрзалізниці” буде перейменовано: за підсумками опитування в застосунку “Дія” обрано назву “Центральна”.

Про це в п’ятницю, 10 березня, повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

“Продовжуємо залізну українізацію. Південно-Західну та Південну вітки “Укрзалізниці” назвали ще за географічною прив’язкою до російської імперії. Хоча територіально вони розташовані в інших регіонах. Тому це точно треба змінювати. Ви вже обрали в “Дії” нову назву для Південно-Західної залізниці. Проголосували 1,1 млн українців. З них понад 417,2 тис. за варіант “Центральна залізниця”, – написав Федоров у телеграм-каналі.

Він зазначив, що наразі розпочато опитування про нову назву Південної залізниці. На вибір українцям запропоновано чотири варіанти, опитування триватиме до 17 березня.

“Дякую всім. Кожен ваш голос у “Дії” – цеглинка в розбудову електронної демократії”, – наголосив міністр.

Читайте також:
Укрзалізниця анонсувала велику українізацію: що це буде

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна