У Повітряних силах розповіли, як уночі нейтралізували всі керовані крилаті ракети РФ Х-31П та Х-59

Речник Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат розшифрував раніше поширену ним інформацію про те, що під час нічної ракетної атаки 9 березня всі керовані авіаційні ракети Х-31П та Х-59, випущені Росією, “внаслідок організованої протидії ЗСУ не досягли цілі”. Для цього могло бути достатньо відключити на деякий час українські радіолокаційні станції.

Як передає “Новинарня“, про це полковник Ігнат розповів в ефірі національного телемарафону, на каналі “1+1”, удень в четвер, 9 березня.

“Ці ракети летіли з південного напрямку, з літаків Су-35. Це не крилаті, а керовані авіаційні ракети, які ворог запускав саме по південних областях нашої держави. Передусім цими ракетами ворог намагається уразити наші засоби протиповітряної оборони”, – сказав речник ПС.

“Є певні протидії, які можна їм вчиняти. Одна з них – вимикаючи станцію. Протирадіолокаційна ракета Х-31П летить на сигнал, який задає [наша] РЛС. Таким чином, якщо вимкнути її своєчасно – це називається теж “протидія”… Ракета після цього самоліквідовується або влучає не туди, куди цілилася”, – пояснив Юрій Ігнат.

Юрій Ігнат під час інтерв’ю

Крім іншого, речник Повітряних сил зазначив, що сьогоднішня атака “кинджалами” проводилася з Рязанської області РФ. Із території Білорусі запусків ракет не зафіксовано.

Також Ігнат пояснив, що повітряна тривога тривала майже сім годин з огляду на загрози, які існували, та повітряні цілі, що були застосовані противником.

За його словами, росіяни задіяли дрони-камікадзе типу “Шахед”, які рухаються зі швидкістю 150 км/год та можуть літати по заданому маршруту по колу, щоб розосередити увагу системи ППО ЗСУ. “Поки його не знищать, доти буде в тих областях тривога”, – пояснив полковник Ігнат.

Говорячи про ракетний запас росіян, він сказав, що 650 дронів камікадзе і 650 крилатих ракет – “це тільки ті, що ЗСУ знищили” в останні місяці. “Додайте 20%, і буде цифра, скільки Росія їх випустила”, – сказав речник.

Контекст

Нагадаємо, за підсумками ракетної атаки уночі та вранці 9 березня Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що серед 81 випущеної Росією ракети зафіксовано вісім пусків керованих авіаційних ракет: дві – Х-31П, шість – X-59. За цими даними, внаслідок організованої протидії вісім керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей.

Читайте також:
“Перезаряджали ЗРК NASAMS в режимі реального бою”. Речник ПС пояснив незвичний звук вибухів у Києві

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна