У боях за Бахмут загинули батько й син: бійці 241-ї бригади ТрО Києва Олег і Микита Хомюки

У боях за Бахмут на Донеччині загинули воїни 206-го батальйону 241-ї бригади Територіальної оборони, батько і син Олег та Микита Хомюки.

Як повідомляє пресслужба бригади, вони удвох пішли боронити Батьківщину з перших днів повномасштабного наступу РФ. І разом загинули на бойових позиціях.

Про загиблих розповідають також побратими на сторінці батальйону:

“Батько, солдат Олег із позивним “Хома”. Добрий, щирий та відвертий. Він першим поспішав на допомогу, дбав про товаришів, намагався розрадити чи просто підтримати. Опікувався долею сина і всіх інших молодших товаришів, котрих вважав за дітей і це надихало Олега рухатися далі, долаючи труднощі військового шляху.

Олег і Микита Хомюки. Фото: ФБ 241 бригада територіальної оборони міста Києва

Син, старший солдат Микита “Турист” – але побратими зазвичай звали його “молодшим Хомою”, бо з батьком вони були нерозлучні. Микита був відкритий світу, захоплювався подорожами і часто згадував, як вони з батьком любили тихий відпочинок на природі.

Він був сповнений бажання стати справжнім воїном: навчався, розвивав навички, не зупинявся і прагнув опанувати різні військові спеціальності. Сумлінний та наполегливий, молодий та ще не одружений – ти міг би стати гідним батьком і виховати власних дітей в любові до країни, але не судилося”.

Після початку відкритої російської агресії 24 лютого 2022 року батько й син без вагань пішли захищати рідний Київ.

Потім воювали на Херсонщині з її випаленими степами й такими ж пекучими ворожими обстрілами, далі – Харківщина…

“Хома з Туристом гідно пліч-о-пліч пройшли бойовий шлях, який здолав наш батальйон і назавжди залишаться в пам’яті побратимів болючим спогадом втрати. Помстимося!” – наголошують побратими

Фото: ФБ WM Blood

Прощання з Олегом та Микитою Хомюками відбудеться в Києві у п’ятницю, 10 березня: об 11.00 – громадська панахида на майдані Незалежності, о 13.00 – поховання на Лісовому кладовищі.

Читайте також:
На фронті загинув боєць ТрО Богдан Бодак: він 20 років прожив у Італії, але повернувся захищати Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна