На фронті загинув боєць ТрО Богдан Бодак: він 20 років прожив у Італії, але повернувся захищати Україну

У бою проти окупантів загинув тероборонівець Богдан Бодак – він понад 20 років проживав в Італії, але після повномасштабного вторгнення росіян повернувся захищати Україну у лавах львівської 125 обтро.

Про це пише видання La Stampa

У 2000 році Богдан разом з матір’ю оселився в П’яченці (Італія), де знайшов роботу спочатку в логістиці, а потім – водієм вантажівки.

За даними видання, Богдан через кілька днів після початку повномасштабного вторгнення РФ повернувся в Україну з-за кордону, щоб стати на захист Батьківщини.

“У листопаді був поранений у Краматорську на Донбасі. Госпіталізований, і після періоду реабілітації він вирішив повернутися до боротьби”, – пише La Stampa.

20 січня Богдан загинув під час артилерійського обстрілу росіянами.

Українського захисника поховали 1 лютого у Львові. Йому було 39 років.

Богдан Бодак народився у Львові, закінчив среднє професійно-технічне училище №26. Після цього працював у сфері перевезень в Італії.

“Боровся із державою-терористом у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління “Захід” Сил територіальної оборони Збройних Сил України. У Богдана Бодака залишилися мама, сестра та двоє доньок”, – зазначили в міськраді.

Читайте також:
“Ми його відправили додому: “Вова, ти вже своє відвоював”, та він прийшов знову”. Історія ветерана АТО Володимира Ковальського, який на протезах захищав Бучу і загинув рік тому

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна