“Розкручувала медійний образ Сальдо”: СБУ повідомила про підозру власниці херсонської телекомпанії

Служба безпеки України повідомила про підозру власниці херсонської телерадіокомпанії “ВТВ плюс”, яка “розкручувала” медійний образ керівника окупаційної “адміністрації” Херсонщини Володимира Сальдо.

Після захоплення Херсона посадовиця добровільно пішла на співпрацю з окупантами, повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, вона надала ворогу ресурси телеканалу для поширення прокремлівської пропаганди та медійної підтримки місцевих гауляйтерів.

Встановлено, що колаборантка особисто брала інтерв’ю у зрадника Сальдо, якого публічно позиціонувала як “легітимного очільника” області.

“Таким чином агресор використовував медіаресурс для нав’язування людям наративів Москви та поширення окупаційного режиму в регіоні”, – зауважили в СБУ.

Незадовго до звільнення Херсона власниця телеканалу втекла з міста й наразі переховується від правосуддя на тимчасово захопленій частині півдня України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Співробітники СБУ проводять комплексні заходи для притягнення зловмисниці до відповідальності. Розслідування проводили співробітники СБУ Херсонської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Засновницею та єдиною власницею ТРК “ВТВ Плюс” є Тетяна Олександрівна Каменська.

Повідомлення їй про підозру та повістку на виклик до СБУ в Херсонській області опубліковано на сайті офісу Генпрокурора. За скоєне власниці телеканалу загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як зазначається на сайті руху “Чесно“, у 2020 році Каменська невдало балотувалася до Херсонської обласної та міської рад за списками партії “За майбутнє”

Читайте також:
Депутата Херсонської облради, колишнього генерал-майора міліції підозрюють у співпраці з ФСБ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна