Депутата Херсонської облради, колишнього генерал-майора міліції підозрюють у співпраці з ФСБ

Херсонська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру депутату Херсонської обласної ради від забороненої партії “Блок Володимира Сальдо”.

Про це у вівторок, 7 лютого, інформує Офіс генерального прокурора.

“За даними слідства, підозрюваний раніше служив у правоохоронних органах та звільнився у званні генерал-майора міліції. Під час тимчасової окупації Херсона він співпрацював із співробітником ФСБ РФ”, – ідеться у повідомленні. 

Як повідомляється, представник російської спецслужби керував процесами утвердження окупаційної влади, координував створення псевдоправоохоронних та незаконних судових органів на території області. Роль підозрюваного полягала у наданні куратору з РФ інформації про осіб, яких можна залучити до роботи в окупаційних органах влади.

Як з’ясували слідчі, виконуючи цю роботу, підозрюваний особисто контактував і з колишніми правоохоронцями, і з діючими, схиляючи їх до співпраці.

Депутату інкримінують вчинення пособницьких дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК України).

Досудове розслідування проводить СБУ.

Читайте також:
На окупованій Херсонщині вчителі саботують російську програму, загарбники погрожують депортацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна