Путін готується до кількарічної війни, – американська розвідка

В американській розвідці припускають, що російський лідер Володимир Путін готується до довготривалої війни проти України, що може розтягнутися на роки.

Про це сказала директорка Національної розвідки США Авріл Гейнс під час щорічного звіту в Конгресі в четвер, 9 березня, передає CNN.

На думку Гейнс, війна в Україні стала виснажливою, і в ній жодна зі сторін не має остаточної переваги. Путін, швидше за все, хоче продовжувати її роками.

“Ми прогнозуємо, що цього року російські військові не відновляться настільки, щоб здобути значні територіальні здобутки, але Путін, скоріш за все, розраховує, що час працює на його користь і що продовження війни, в тому числі з можливими паузами в бойових діях, може бути його найкращим шляхом до остаточного забезпечення стратегічних інтересів Росії в Україні, навіть якщо на це підуть роки”, – сказала Гейнс.

Директорка розвідки водночас зазначила, що Росія, найімовірніше, не зможе підтримувати навіть той скромний рівень наступальних операцій в Україні, який є, без додаткової обов’язкової мобілізації та сторонніх джерел постачання боєприпасів.

Водночас Гейнс попередила, що потенційному весняному наступу України може завадити скорочення людських резервів і техніки через необхідність захищатися від нинішніх російських атак.

Нагадаємо, у травні 2022 року глава розвідки США так само казала, що Путін готується до затяжної війни.

Читайте також:
Американські високопосадовці розповіли, як попереджали Україну про вторгнення РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна