Польща офіційно згодна спільно зі Словаччиною відправити МіГ-29 в Україну

Словаччині необхідно ухвалити рішення щодо відправлення винищувачів МіГ-29 в Україну, Польща офіційно висловила готовність діяти спільно в питанні передання літаків.

Про це повідомив словацький міністр оборони Ярослав Надь.

“На зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у середу у Швеції польський колега підтвердив мені, що його країна погодиться на спільну процедуру між Словаччиною та Польщею щодо передання МіГ-29 обох країн Україні”, – написав Надь.

Він додав, що готовність своєї країни діяти у такий спосіб президент Польщі підтвердив в інтерв’ю CNN.

“Я думаю, настав час ухвалити рішення. В Україні помирають люди, ми реально можемо їм допомогти, словацькому політиканству немає місця. Це нелюдяно і безвідповідально”, – заявив міністр.

У коментарі “Суспільному” Надь підтвердив, що його країна готова передати Україні 13 літаків, однак спершу це має погодити парламент.

Читайте також:
Словаччина може передати Україні 10 МіГ-29

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.