Росії не вистачає механізованих сил для того, щоб просунутися за межі Бахмута, – ISW

Фахівці Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що в російських загарбників нема належних механізованих сил для просування за межі Бахмута.

Про це йдеться в новому звіті ISW.

Зазначається, що президент України Володимир Зеленський заявив 7 березня, що гіпотетичне захоплення Росією Бахмута забезпечить російським військам “відкритий шлях” до Краматорська, Слов’янська та інших важливих населених пунктів Донецької області.

Однак ISW продовжує оцінювати, що російським силам бракує спроможності використати тактичне захоплення Бахмута для створення оперативного ефекту, і, ймовірно, це швидко досягне кульмінації в разі  захоплення міста.

Крім того, російським військам, ймовірно, не вистачає механізованих сил, необхідних для просування за межі Бахмута, а тактичні “штурмові загони”, які використовувалися для штурму міста, швидше за все, не здатні вести маневрені бойові дії.

Нещодавнє просування російських військ у районах Бахмута демонструє, що російські війська можуть забезпечити обмежені тактичні переваги за допомогою фронтальних атак піхоти.

Загарбникам, імовірно, не вистачає механізованих сил, щоб пройти дорогами (які є добре укріпленими) на захід від Бахмута.

Як раніше оцінював інститут, у разі захоплення Бахмута російським військам доведеться обирати між двома напрямками наступу, що розходяться.

За висновками аналітиків, російські війська можуть спробувати просунутися у напрямку Костянтинівки (близько 20 км від Бахмута) або в напрямку Слов’янська-Краматорська (близько 40 км на північний захід від Бахмута).

За припущеннями експертів, деградовані російські війська, швидше за все, будуть змушені надавати пріоритет лише одному з цих напрямків, щоб мати хоч якийсь шанс на успіх – хоча російське командування неодноразово розпорошувало свої сили на кілька напрямків наступу за час вторгнення в Україну.

При цьому зазначається, що українські війська укріпили обидва ці напрямки, які забезпечуються численними наземними лініями зв’язку, що проходять глибоко в українському тилу, і будь-яка спроба росіян просунутися цими дорогами, ймовірно, буде “дуже дорого обходитися”.

“Російські війська навряд чи зможуть здобути більше, ніж тактичну перемогу після 10 місяців штурмів”, – ідеться у звіті.

Читайте також:
Україна стабілізувала оборонний периметр у Бахмуті, – британська розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна