Протести в Грузії: мітинг вночі розганяли спецпризначенці, проти активістів застосували водомети. ФОТО

Уночі проєвропейський мітинг біля парламенту Грузії почали розганяти спецпризначені. Декілька мітингарів були затримані.

Про це повідомляє проєкт “Радіо Свободи”“Ехо Кавказу”.

Точна кількість затримана невідома. Додаткові сили поліції намагалися повністю звільнити від мітингарів територію поблизу парламенту.

“Проти учасників акції застосували водомет, сльозогінний газ та інші засоби. Декілька осіб постраждали. Біля парламенту посилили заходи безпеки. На місці мобілізували бригади швидкої допомоги”, – заявили журналісти.

Міністерство внутрішніх справ Грузії заявило, що 7 березня за дрібне хуліганство і непокору законним вимогам поліції на мітингу під будівлею парламенту було затримано 66 осіб, повідомляє грузинський канал Mtavari.

За даними відомства, проти затриманих порушено справу за статтями 166 і 173 Кодексу про адміністративні правопорушення, і “факти правопорушень, скоєних зазначеними особами, будуть передані до суду у встановлений законом термін”.

Згідно з повідомленням МВС, розслідування розпочато відповідно до статей 353 і 187 Кримінального кодексу Грузії щодо насильницьких інцидентів, які мали місце на акції протесту біля будівлі парламенту.

“З боку міністерства буде дана відповідна правова оцінка діям всіх осіб, які сприяли і організували переростання мирного протесту в насильницьку акцію” – заявили в МВС Грузії.

У відомстві також заявили, що в результаті насильницьких дій мітингувальників постраждали близько 50 співробітників МВС, деякі з них потребували хірургічного втручання і досі перебувають у медичних установах. Під час акції також постраждали громадяни.

мітинг у тбілісі грузія8 мітинг у тбілісі грузія7 мітинг у тбілісі грузія6 мітинг у тбілісі грузія5 мітинг у тбілісі грузія4 мітинг у тбілісі грузія3 мітинг у тбілісі грузія2 мітинг у тбілісі грузія1 мітинг у тбілісі грузія
<
>

Зіткнення між протестувальниками і правоохоронцями почалися після того, як учора ввечері парламент Грузії в пришвидшеному режимі затвердив у першому читанні законопроєкт “Про прозорість іноземного впливу” – аналог російського про “іноагентів”. Цей документ був внесений рухом “Сила народу” і підтриманий правлячою “Грузинською мрією”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна