“Повернись живим” і “Приватбанк” зібрали 31 млн на вогнетривку форму й шоломи для льотчиків

Фонд “Повернись живим” та “Приватбанк” завершили збір коштів на закриття потреби армійської авіації у вогнетривкій формі та льотних шоломах для льотчиків. 31 мільйон гривень трохи більш як за місяць акумулювали клієнти “Приватбанку”.

Про це у вівторок, 7 березня, повідомили “Новинарні” в комунікаційному відділі “ПЖ”. 

Зазначається, що кожен міг скористатися зручними сервісами банку, переказати кошти через меню “Добро” в застосунку “Приват24”, на сайті благодійного фонду “Допомагати просто”, у банкоматах та терміналах “Приватбанку” в розділі “Благодійність”, а також у касах відділень.  

“Ми дякуємо всім, хто підтримав проєкт, і допоміг оперативно акумулювати необхідну суму. Вже найближчим часом Фонд придбає та передасть льотчикам спеціальне екіпірування. Вогнетривка форма, що складається з вогнетривких курток, штанів, балаклав і рукавиць, а також льотні шоломи — це те, що буквально рятує життя льотчикам, адже опіки — одна з найбільш розповсюджених травм і причин смертності серед екіпажів вертольотів, які зазнали ворожого ураження. Звіти про використання коштів, як завжди, можна буде побачити на офіційних сторінках «Повернись живим» у соцмережах”, — сказав директор департаменту розвитку та партнерств Фонду “Повернись живим” Олег Карпенко.

За цими даними, 2022 року клієнти “Приватбанку” переказали на допомогу Силам оборони України через “Повернись живим” понад 1 мільярд гривень, або ж приблизношосту частину всіх коштів, акумульованих благодійною організацією за рік.

“Ми розпочали співпрацю з «Повернись живим» у перші дні повномасштабної війни і пишаємось цим партнерством щодня. ПриватБанк став платформою, яка надає можливість українцям об’єднувати зусилля в благодійності і підтримувати один одного у важкий час. Кожна благодійна гривня через сервіси банку перетворюється у неймовірну допомогу, яка була б непосильна одному. Збір на екіпірування для льотчиків — один із прикладів надзвичайно високого рівня емпатії українців, їх беззаперечної згуртованості. Ми вдячні усім нашим клієнтам, які довіряють нам і нашому партнеру і невтомно продовжують жертвувати кошти для наближення перемоги”, — зазначив голова правління “Приватбанку” Герхард Бьош.

У “ПЖ” зазначили, що армійська авіація — один із найзакритіших родів військ Збройних сил України. Через досить невелику кількість льотчиків, борттехніків та інженерів, інформацію про бійців тримають у секреті та майже не розповсюджують у медіа.
При цьому армійська авіація з 2014 року виконує важливі й дуже ризикові задачі — екіпажі українських Мі-8 та Мі-24, зокрема, доставляли допомогу на заблокований завод “Азовсталь” у Маріуполі. Із 2014 року й дотепер вертольотники також евакуйовують поранених побратимів, підвозять на найскладніші ділянки фронту провізію, медицину, воду та боєкомплект, підтримують нашу піхоту з неба.

Читайте також:
“Повернись живим” оголосив збір на кібернаступ ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна