ЗСУ укріплюють позиції в Чорнобильській зоні завдяки волонтерам. ВІДЕО

У Північній операційній зоні, на кордонах із Білоруссю та РФ, тривають роботи з удосконалення рубежів та позицій на предмет ведення довготривалої оборони. Окрім інженерного облаштування, значна увага командування приділяється створенню комфортних побутових умов для перебування особового складу. Зокрема, в межах спільного проєкту з волонтерською організацією з Бердичева “Оберіг-26” Командування Об’єднаних сил ЗСУ забезпечує електричними генераторами військові частини, які виконують завдання у Волинській, Рівненській, Житомирський, Київський, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Про це в понеділок, 6 березня, повідомила пресслужба КОС.

“На даний час вже передано близько 500 генераторів потужністю від 2 до 9 кіловат. Зокрема в підрозділи, що боронять країну на території Чорнобильської зони відчуження. В подальшому планується передати до 5000 електрогенераторів, в тому числі потужністю до 100 кіловат, на загальну суму близько 4 мільйонів доларів”, – розповів командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, генераторів у такій кількості буде достатньо, щоб покращити умови життєдіяльності військовослужбовців, а також зробити усе необхідне для якісного виконання ними бойових завдань.

“Це значно підвищить автономність підрозділів та збільшить комфорт перебування у польових умовах”, – сказав Наєв.

Зазначається, що Командування ОС ЗСУ співпрацює з волонтерським фондом “Оберіг-26” із початку повномасштабної російської агресії 24 лютого. За цей час фонд передавав різноманітне медичне оснащення, харчові продукти, тактичні засоби, прилади нічного бачення та спостереження тощо.

Читайте також:
ЗСУ має резерви, щоб підсилити білоруський напрямок у разі загрози, – Наєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна