СБУ вилучила нафтопродукти “Укрнафти” і “Укртатнафти” на майже 800 мільйонів

Під час обшуків на логістичних базах і складах ПАТ “Укрнафта” і ПАТ “Укртатнафта” правоохоронці вилучили понад 16 тис тонн нафтопродуктів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в понеділок, 6 березня.

Зазначається, що Служба безпеки України і БЕБ “продовжують розслідувати корупційні схеми колишнього менеджменту ПАТ “Укрнафта” і ПАТ “Укртатнафта”.

Загальна вартість вилученої продукції становить майже 800 млн грн.

“Таким чином СБУ заблокувала можливий нелегальний збут цих нафтопродуктів, які з “Укрнафти” і “Укртатнафти” незаконно вивів попередній менеджмент цих компаній.

Наразі вирішується питання щодо арешту вилучених паливно-мастильних матеріалів та їхньої подальшої передачі на потреби Сил оборони”, – йдеться у повідомленні.

“Встановлено, що представники “Укртатнафти” впродовж 2022 року відвантажували пальне за адресами афілійованих компаній без відображення операцій у податковій звітності.

В подальшому підконтрольні АЗС реалізовували оптові партії нафтопродуктів без сплати акцизного податку”, – додали в СБУ.

Читайте також:
НАБУ провело обшук у Коломойського в справі “Укрнафти”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна