НАБУ провело обшук у Коломойського в справі “Укрнафти”, – ЗМІ

Детективи Національного антикорупційного бюро провели в Ігоря Коломойського обшук, в ході якого вилучили документи, гаджет, а також скачали його вміст.

Про це в неділю, 18 вересня, повідомляє ZN.UA з посиланням на свідків подій.

Обшук стосувався справи про заволодіння майном і коштами компанії “Укрнафта” на майже 13 млрд грн в цінах 2015 року.

За словами свідків, представники слідства завітали до олігарха о п’ятій ранку, за місцем його проживання на курорті Буковель.

Джерела ZN.UA у НАБУ факт обшуку підтвердили. При цьому підкреслили, що це чи не вперше на їхній пам’яті був обшук, про який нікого не попереджали.

За інформацією видання, Ігор Коломойський поки не проходить у цій справі як обвинувачений, підозра йому не оголошувалася. Але він є співвласником “Укрнафти”, де днями прокурорами САП та детективами НАБУ було оголошено підозри щодо фінансових махінацій:

  • колишньому голові правління “Укрнафти”,
  • колишній заступниці керівника управління з продажу нафти, газу та продуктів нафто- і газопереробки “Укрнафти”,
  • колишній керівниці відділу контролю за обліком та поставками нафти й нафтопродуктів ПАТ “Укрнафта”,
  • колишнім директорам п’яти комерційних підприємств (одного з них затримали).

Справу відкрили за статтею ККУ про “заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах”.

Ще у 2019 році підозри по ній були готові, втім тодішній голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький не наважився їх підписати. Новому керівнику САП Олександрові Клименку вичтачили сміливості, зазначає видання.

Як відомо, Ігор Коломойський разом із Геннадієм Боголюбовим та Ігорем Палицею володіють 40% компанії “Укрнафта”, решта належить державі в особі НАК “Нафтогаз”. Керівництво НАК неодноразово стверджувало, що з 2015 року повністю контролює компанію, втім ані її операційні результати, ані ринкові джерела ніколи не підтверджували цих заяв.

Читайте також:
Зеленський призначив держуповноваженим Антимонопольного комітету юриста, котрий працював на Коломойського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна