Найєм представив Державне агентство відновлення

На Конгресі місцевих та регіональних влад при президентові України презентували новостворене Державне агентство відновлення та інфраструктурних проєктів, яке очолив колишній нардеп, ексзаступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

Про презентацію в телеграмі розповів сам Найєм, який представляв нову агенцію 4 березня.

“Місцева влада може залучити Агентство до реалізації проєкту на будь-якій стадії. Ми можемо сприяти реалізації відбудови, яку вже розпочато, або взятись за реалізацію проєкту від початку до кінця, “під ключ”. При цьому ініціювання проєктів відновлення залишається за місцевою владою”, – зазначив керівник.

За його словами, у 2023 році “наш фокус – на відновленні енергетичної інфраструктури, доріг та мостів, житла і об’єктів соціальної інфраструктури в 11 регіонах: це Чернігівська, Сумська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, Одеська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська та Київська області. Далі розширимо географію на всю країну”.

“Щодня наші працівники по всій країні готують проекти відновлення, спілкуються з місцевою владою, проводять закупівлі, намагаючись відновлювати інфраструктуру швидше, ніж рухається війна”, – розповів Найєм.

“Зараз для нас дуже важливо, щоб Агентство відновлення стало головним партнером для всіх учасників відбудови: міністерств, відомств, громадськості, бізнесу, наших міжнародних партнерів. Але, звісно, що допомога та підтримка громад у складній і масштабній відбудові – наша ключова задача”, – додав посадовець.

На Конгресі місцевих та регіональних влад при президентові України. Фото: тг-канал Мустафа Найєм

Мустафа Найєм закликав представників місцевого самоврядування вже подавати дані про потреби у відбудові до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Презентувати портфель перших проєктів Агентства планують цієї весни.

Читайте також:
Мустафа Найєм очолив новостворене Держагентство відновлення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна