70-та річниця смерті Сталіна: українська розвідка дала бачення перемоги над тиранією

Рівно 70 років тому, 5 березня 1953-го, помер радянський диктатор Йосип Сталін. Він так само, як і його російський спадкоємець Володимир Путін, прагнув знищити українців. Для перемоги над такою тиранією потрібно зруйнувати її державне утворення.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Головного управління розвідки Міноборони України.

Як зауважили в ГУР, аналіз загарбницьких планів та поведінки агресора показують, що практики сталінізму стали для Путіна “настільною книгою”. Так само, як і в СРСР, Путін застосовує тотальну цензуру, агресивну пропаганду, жорстокі розправи над інакодумцями та культ страху в підлеглих.

“І Путін, і Сталін — хворобливі параноїки. Втрата особистої влади – їхній найпотаємніший страх”, – йдеться в повідомленні ГУР.

“Воєнні злочини, скоєні росіянами під час агресії проти України, довели, що Путін так само наполегливо копіює Сталіна і у прагненні геноциду української нації”, – наголосили у військовій розвідці.

Водночас смерть Сталіна та зумовлені нею події у Москві дають розуміння, що може статися з Росією після воєнної поразки та зникнення Путіна. Це буде боротьба за владу, розвінчування культу особи вождя, коротка мить так званої “відлиги”, а далі – новий етап репресій та агресії.

“Отже, для сталого миру в Європі після перемоги над агресивною Росією ключовим завданням для України і цивілізованого світу має стати остаточна руйнація сталінсько-путінського утворення, а не пересування нар у тюрмі народів”, – резюмували в ГУР.

Читайте також:
“Чорна піхота” знову йде в бій, як при Сталіні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна